Organizația PES activists România a decis lansarea campaniei „RomâniiMerităÎnSchengen” în cadrul Adunării sale Generale din acest final de săptămână. Aceasta inițiativă își propune să convingă decidenții europeni de necesitatea primirii României în spațiul Schengen, după ce prima inițiativă a organizației, #RomâniaCereSchengen, a permis depunerea unei petiții, semnate de peste 50.000 de români, la nivelul instituțiilor europene și a condus la o rezoluție de sprijin din partea Parlamentului European.

„Unul dintre cele mai importante subiecte discutate în cadrul Adunării Generale a fost aderarea României la Schengen, pe care cu toții o așteptăm de ani de zile, dar din diferite motive, mai mult sau mai puțin obiective, încă nu s-a luat această decizie, la nivel european. Nu în ultimul rând situația din Ucraina, de la granita de nord a județului Suceava, va trebui să convingă decidenții europeni de necesitatea rapidă a acestei decizii.“ declară Gabriel Costache, coordonator PES activists Suceava.

„Românii așteaptă de prea mult timp aderarea la spațiul Schengen. Respectăm toate cerințele tehnice iar contextul politic european și cel regional reprezintă argumente suplimentare pentru a adopta o astfel de decizie de îndată. Acest lucru ar facilita spre exemplu transportul de mărfuri și produse, conducând la un export mai mare și poate chiar scăderea prețurilor. Suplimentar românii ar fi în sfârșit tratați ca ceilalți cetățeni europeni iar sentimentul de apartenență la UE s-ar întări. Împreună cu PES activists România ne propunem să scoatem în evidență toate aceste argumente printr-o serie de acțiuni directe de promovare în toată Europa”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, coordonatorul național PES activists România.

PES activists România va trimite scrisori către fiecare decident european care poate influența decizia, va organiza campanii de promovare atât în statele membre cât și în diferite zone din țară cu scopul de a genera o decizie pozitivă.

Organizația a început deja demersurile prin trimiterea unei scrisori oficiale din partea eurodeputatului social democrat către Președinția Franței la Consiliul UE, provocând un mesaj pozitiv din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.