În spațiul public a apărut o înregistrare dintre inspectorul școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Ghiorghi Cornia, responsabil cu managementul instituțional, și profesorul Grigore Bocanci, directorul Școlii Rădășeni. Conform discuției, inspectorul școlar îi spune directorului că dacă PSD nu va scoate un scor bun la alegeri va fi demis din funcție. De asemenea, Ghiorghi Cornia îi spune lui Grigore Bocanci că a primit de la părinții unor elevi, o reclamație conform căreia acesta ar face campanie pentru PNL și că ar trebui să înceteze, însă, totodată îi solicită să obțină voturi pentru PSD.

Cert este că aceste lucruri nu sunt legale, indiferent dacă discuția a fost purtată în interiorul instituției de învățământ sau în altă locație, întrucât directorul are sarcini clare, de management, și nu trebuie să implice instituția de învățământ în nicio campanie electorală.

Despre acest subiect, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, profesorul Cristian Cuciurean, a precizat că încă nu știe nimic și că a aflat de la presă cele întâmplate. De altfel, Cuciurean a mai spus că instituția pe care o conduce nu este implicată.

„Eu nu am auzit așa ceva și, cu siguranță, inspectorul Cornia nu a primit nicio directivă din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava pentru a face astfel de lucruri. Noi, ca politică educațională, am spus ca în școală să se evite discuțiile vis a vis de aspectele politice. Dacă în timpul liber unul dintre inspectori au făcut altceva este pe proprie răspundere”, a explicat inspectorul general al IȘJ Suceava, profesorul Cristian Cuciurean.

În ceea ce privește sancțiunile care îl vizează pe inspectorul școlar Ghiorghi Cornia, în cazul în care ar fi găsit vinovat de către conducerea IȘJ Suceava, Cristian Cuciureanu nu a precizat nimic concret, spunân însă că acum se analizează situația, iar după ce vor fi purtate discuții și cu inspectorul în cauză, va fi luată o decizie.

„Vom analiza situația  creată și vom vedea dacă se confirmă. Deja l-am chemat pe inspectorul Cornia să discutăm și vom vedea dacă l-a amenințat. Este o situație dificilă, însă trebuie să văd dacă aceste discuții au fost purtate în spațiul școlii sau dacă oamenii s-au întâlnit pe stradă și au discutat, sau au fost provocări din partea unuia sau a altuia”, a conchis Cuciurean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.