Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, aduce la cunoştinţă persoanelor care au calitatea de pensionari şi care beneficiază de dispoziţiile Legii nr.221/2018, că au fost emise primele decizii privind recalcularea drepturilor de pensie în temeiul dispoziţiilor acestui act normativ, urmând ca drepturile de pensie recalculate, să fie achitate înainte de Sărbătorile pascale.

Până  la această dată au fost emise un număr de 1 036 de astfel de decizii, urmând ca toţi beneficiarii să primească drepturile de pensie rezultate din recalculare .

Pensionarii care au primit deciziile de recalculare, vor primi  drepturile de pensie recalculate, de la data de 1 octombrie 2018, până la zi, indiferent de data emiterii/comunicării deciziei de recalculare.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu atrage atenţia asupra faptului că diferenţele reprezentând  drepturi restante, vor fi plătite în intervalul 11 – 15 aprilie 2019, prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română S.A., indiferent de modalitatea de încasare lunară a pensiei. Aşadar, chiar şi cei care de obicei primesc drepturile de pensie în cont, vor primi diferenţele de pensie reprezentând recalcularea conform Legii nr.221/2018, prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română S.A.    

„Folosim acest prilej pentru a informa beneficiarii acestei măsuri că în cazul persoanelor avizate la domiciliu, sumele reprezentând drepturi restante pot fi ridicate de la ghişeele poştale de care aparţin până la data de 17 aprilie a.c.”, a precizat Constantin Boliacu, directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.