La cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat care a debutat astăzi, 16 august 2016, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, la centrele de examen din județul Suceava s-au înscris 1.332 de candidați.

Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a anunțat că în județul Suceava sunt constituite cinci centre de examen, la Colegiul Andronic Motrescu din Rădăuți, la Colegiul de Informatică Spiru Haret din Suceava, la Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza din Suceava și la Colegiul Vasile Lovinescu din Fălticeni.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

La nivel național s-au înscris 42.261 de absolvenţi de pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2016.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.