Muzeul Național al Bucovinei, unul dintre cei mai importanți operatori culturali din România, a avut în luna august un număr de 104.833 de vizitatori.

Este prima dată după 1990, când un număr atât de mare de persoane a vizitat muzeele sucevene într-o singură lună.

 Acest fapt s-a datorat expozițiilor permanente și temporare, manifestărilor dedicate publicului larg și, nu în ultimul rând, proiectelor de educație muzeală. Specialiștii Muzeului Național al Bucovinei s-au preocupat ca propunerile culturale să satisfacă o paletă cât mai largă de gusturi culturale, să fie cât mai bine organizate și mai atractive pentru toate segmentele de vârstă și socio-profesionale și, foarte important, să se desfășoare în depline condiții de siguranță epidemiologică.

 Toate evenimentele culturale au fost aprobate și finanțate de Consiliul Județean Suceava, instituție în subordinea căreia se află Muzeul Național al Bucovinei. Pentru unele, adresate publicului larg, am beneficiat de cofinanțare de la Primăria Municipiului Suceava și de o serie de sponsorizări generoase. 

„Mulțumim și pe această cale tuturor celor care ne-au călcat pragul – publicului nostru constant și vizitatorilor ocazionali – suceveni care lucrează în străinătate, turiști români și străini. Un loc special îl ocupă cei 26.114 copii care au ales ca o parte a vacanței s-o petreacă în lumea muzeelor; le mulțumim lor și părinților și îi felicităm pentru alegerea inspirată!

Nu în ultimul rând, Muzeul Național al Bucovinei mulțumește mass-mediei locale și regionale pentru interesul acordat activităților noastre, pentru promovarea tuturor manifestărilor culturale și, sigur, pentru înțelegerea, susținerea și, uneori, pentru îngăduința de care a dat dovadă”, au transmis reprezentanții Muzeului Național al României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.