„Clubului pensionarilor”, amenajat lângă Piața Centrală, pe strada Ștefan Ștefureac a fost inaugurat sâmbătă, 7 martie, de la ora 13:30.
După slujba de sfințire oficiată de un sobor de preoți, primarul Ion Lungu a precizat că acest club va fi urmat și de altele în municipiu.

„Astăzi am inaugurat în cinstea zile de 8 martie Clubul nr. 1 al Pensionarilor din Suceava. A fost un eveniment aşteptat deopotrivă de pensionari şi de autorităţi. Ne dorim să deschidem cluburi ale pensionarilor în toate cartierele din oraş. Din păcate,  primăria nu are spații, deoarece în 2003 a fost dată o lege prin care se stipula ca spațiile comerciale să fie cumpărate de comercianți. Acest spațiu a fost închiriat de o firmă pe cinci ani de zile și a expirat închirierea. Noi mai avem în strategie să construim încă câteva cluburi pentru pensionari la Centrul Militar, acolo unde încercăm, pe un proiect european, să consolidăm și să modernizăm respectivele spații” a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a precizat că în acest moment există un club al pensionarilor în Burdujeni, dar nu se ridică la nivelul celui inaugurat sâmbătă.

„Iată că ne-a ajutat Dumnezeu să avem un club al pensionarilor, spațios, luminos care astăzi este neîncăpător și mi-aș dori să fie acest spațiu la fel de plin cum este astăzi. Contractul este semnat între Primărie Suceava și Asociației CAR Pensionari, dar este destinat tuturor organizațiilor de pensionari din oraș”, a precizat edilul sucevean, Ion Lungu.

Pe lângă acest spațiu în care pensionarii se pot întâlni, pot juca diverse jocuri alături de prieteni, Ion Lungu le-a mai dat o veste bună afirmând că va propune Consiliului Local să crească indemnizația pentru persoanele care împlinesc 50 de ani de căsnicie, suma crescând de la 400 de lei, la 500 de lei. Până în prezent, peste 1200 de cupluri au fost sărbătorite de conducerea primăriei municipiului Suceava.

Totodată, în ședința din luna Martie, patru pensionari vor fi făcuți cetățeni de onoare: președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava, Cezar Telescu, Doina Stroe, președintele Ligii Pensionarilor Suceava, profesorul universitar doctor inginer Mihai Grămăticu, liderul Asociației Seniorilor Bucovineni și  Vasile Palaghian, preşedinte al Confederaţiei „Unirea” a Pensionarilor CFR.


La finalul evenimentului, pensionarii au ținut să îi mulțumească primarului Lungu pentru că s-a ținut de cuvânt și a dat în folosință spațiul de pe strada Ștefan Ștefureac, aflat în zona Autogării. Totodată, cu această ocazie, a fost organizată și o expoziție de tablouri întitulată „Femei Frumoase”, care este dedicată tuturor doamnelor. Colecția aparține doamnei Jeni Moraru și cuprinde tablouri cu femei românce din diverse colțuri ale țării îmbrăcate în costum popular.


Din partea Consiliului Local Suceava, la eveniment a luat parte și Ovidiu Milici, care i-a impresionat pe pensionari cu discursul său despre valorile învățate de la generația lor, de la bunicii săi, care l-au crescut, dar și de la cei cu care a colaborat, în diverse medii, exprimându-și admirația și simpatia față de ei.

De asemenea, duminică, 8 martie, va avea loc a treia parte a evenimentului ”Mărțișorul persoanelor vârstnice din Municipiul Suceava”, proiect realizat de CAR Pensionari în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local al Municipiului Suceava, numărul total al participanților fiind de peste 1.300.


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.