În cursul lunii martie 2018, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat 237 acţiuni de control, pentru cercetarea reclamaţiilor consumatorilor şi în cadrul tematicilor naţionale şi locale de control pe categorii de produse. În urma controalelor,au fost aplicate 64 amenzi, în valoare de 105.300 lei şi 31 avertismente. În cursul lunii s-au înregistrat 104 reclamaţii, în principal asupra operatorilor de telefonie mobilă.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfășurat controale privind respectarea prevederilor legale la prezentarea şi comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale, tematică prelungită până la data de 6 aprilie 2018. Au fost desfăşurate 53 de controale, aplicându-se 15 amenzi în valoare de 47.000 lei şi 7 avertismente. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au descoperit produse expirate, produse neetichetate conform legislaţiei în vigoare, dar și lipsa preţurilor.

Au fost desfășurate și controale privind respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, la comercializarea produselor alimentare şi nealimentare în mediul rural, precum şi în unităţile de alimentaţie publică din mediul rural. S-au efectuat 60 acţiuni de control, aplicându-se 15 amenzi în valoare de 34.600 lei şi 7 avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fără etichetă sau cu eticheta incorectă, lipsă preţuri, lipsă orar de funcţionare.
De asemenea, s-au desfășurat controale privind respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor de încălţăminte. S-au desfăşurat 13 acţiuni de control, aplicându-se 2 amenzi în valoare de 4000 lei, pentru lipsa pictogramei (etichetă care indică din ce material sunt confecţionate părţile încălţămintei).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.