Directorul Casei Județene de Pensii Suceava, Constantin Bofiacu, a informat că activitatea de recalculare a pensiilor, realizată în temeiul Deciziei nr.702/2019 a Curții Constituționale a României, a fost finalizată, iar persoanele beneficiare urmează să primească acasă deciziile privind drepturile de pensie recalculate.

Decizia nr.702/2019 pronunțată de CCR are în vedere aplicarea indicelui de corecție prevăzut la art. 170 din Legea nr.263/2010 şi în cazul persoanelor care au fost înscrise la pensie de invaliditate în temeiul Legii nr.19/2000 și care au îndeplinit, respectiv vor îndeplini condițiile pentru pensia de limită de vârstă în temeiul Legii nr.263/2010.

Valoarea indicelui de corecție care se aplică la punctajul mediu anual, determinat în condițiile art. 95 din Legea nr.203/2010, este cea în vigoare la data la care s-au deschis, respectiv se vor deschide drepturile de pensie pentru limită de vârstă. La nivelul județului Suceava, au beneficiat de această recalculare, un număr de 11.391 persoane, iar creşterea cea mai mare a drepturilor de pensie a fost de 886 lei.

„Deciziile de pensie privind drepturile recalculate, au fost trimise beneficiarilor la domiciliu, prin poştă. În situația în care cuantumul revizuit este mai mare decât cel aflat în plată, noile drepturi se acordă de la data de 10.02.2020. Operațiunea de efectuare a plăților pentru dosarele recalculate este in plină desfăşurare şi va continua într-un ritm susținut, până la finalizare”, a precizat Constantin Boliacu, directorul Casei Județene de Pensii Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.