Având în vederea cercetările făcute de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, la 04.07.2019 a fost constituit dosar penal privind comiterea infracțiunii de contrabandă, constând în aceea că doi soți de 51 și respectiv 46 ani din Frătăuții Noi, depozitează și comercializează direct de la domiciliu, țigarete de contrabandă.

În urma probatoriului administrat, la data de 07.07.2019, în jurul orelor 06.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, cu sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, au dispus punere în aplicare a unui mandat de perchezitie domiciliară, ocazie cu care, la imobilul percheziționat, au identificate 3120 țigarete de contrabandă de diferite mărci dar și 5 litri alcool ambalat în sticle de plastic neetichetate ce urmează a fi expertizate.

Valoarea aproximativă a prejudiciului produs bugetului de stat este de 2.500 lei, acesta urmând a se stabili de către Direcția Regională Vamală Iași.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „contrabandă”, cauza urmând a fi soluționată procedural.

 

Anterior, la 05.07.2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava , au desfăşurat o acţiune pe linia deţinerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară, sens în care au efectuat mai multe verificări, atât la comercianţii din pieţele şi bazarul din mun. Suceava cât şi la diferite puncte de lucru ale unor societăţi comerciale sau a altor entităţi de pe raza județului care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare şi nealimentare.

Urmare a acestor verificări, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au desfășurat activități specifice care au dus la descoperirea şi prinderea în flagrant a 5 persoane în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extra-comunitară, sens în care au fost întocmite 5 dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de  „contrabandă”.

Întreaga cantitate de 3450 țigarete de provenienţă extra-comunitară identificată a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestei cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

 

La 06.07.2019, ora 21.50, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Siret, desfășurând activități în cadrul Planului de Acțiune comun cu reprezentanți ANAF, a oprit  pentru control autoturismul inscripționat Taxi, ce se deplasa dinspre Punctul Vamal Siret spre municipiul Suceava.

Cu ocazia controlului s-a stabilit că în autoturismul taxi  se afla ca pasageră o femeie de 48 ani, din satul Negostina, comuna Bălcăuți.

În urma controlului efectuat în autoturism, în două sacoșe au fost găsite 2960 bucăți țigarete de contrabandă aparținând femeii de 48 de ani.

Țigările în valoare de 1.776 lei au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

 

Tot la data de 06.07.2019, ora 22.25, echipajul de poliție de ordine publică din cadrul Poliției orașului Siret, desfășurând activități în cadrul Planului de Acțiune comun cu reprezentanți ANAF, în zona Vămii Siret,  a oprit  pentru control un autoturism ce se deplasa dinspre Punctul Vamal Siret spre centrul orașului Siret.

Cu ocazia controlului s-a stabilit că autoturismul era condus de un tânăr de 27 ani, din comuna Adășeni, județul Botoșani.

În urma controlului efectuat în autoturism, într-o vestă au fost găsite 580 bucăți țigarete și o sacoșă cu 1.100 țigarete.

Cantitatea de 1.680 țigarete în valoare de 1.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării  și continuării cercetărilor.

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.