Consilierii locali suceveni au pe ordinea de zi a ședinței de joi, 24 octombrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse școlare de care pot beneficia elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Suceava.

Potrivit referatului de aprobare, cuantumul pe tipuri de burse a fost stabilit prin H.C.L. , în data de 19 septembrie 2019, astfel: bursă de performanță -100 de lei, bursă de merit – 80 de lei, bursă de studiu – 60 de lei și bursă de ajutor social – 60 de lei.
Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, în funcție de frecvență, excepție făcând bursele de ajutor social ce se acordă și pe perioada vacanțelor școlare, în limita fondurilor aprobate cu această destinație.
În baza comunicărilor transmise de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pentru anul 2019, se propune aprobarea unui număr de 1377 de burse, după cum urmează: 45 de burse de performanță, 1227 burse de merit, 5 burse de studiu și 100 de burse sociale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.