Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Suceava la finele lunii mai 2018  din totalul de 19.786 de locuri disponibile la stat și 783 în învățământul particular 11.571 copii au fost înscriși în grupa mare și mijlocie, acestora adăugându-li-se 3232 copii care au fost înscriși în grupa mică.

„Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1.252/2012 şi în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.
În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale (copil orfan de ambii părinți / de un singur părinte, frate/soră înmatriculat/înmatriculată în unitatea de învățământ respectivă, certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului) și criterii de departajare specifice elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Unităţile de învăţământ preşcolar vor afişa: numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare); criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor şi numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic din totalul disponibil”, a precizat inspectorul general, Gheorghe Lazăr.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.