152 de jandarmi suceveni au asigurat măsurile de ordine la manifestările organizate în mai multe localităţi din judeţ cu ocazia trecerii în noul an.

Într-un comunicat de presă trimis de Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava se arată că un număr de 152 de lucrători „au asigurat desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor de Revelion din Suceava, Vatra Dornei, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni şi Dolhasca, activităţi la care au participat peste 30.000 de persoane. Jandarmii au acţionat în principal pentru asigurarea unui climat favorabil derulării manifestărilor şi pentru depistarea, identificarea şi sancţionarea celor care comit fapte antisociale. S-au înregistrat şi situaţii de încălcare a normelor de convieţuire socială, jandarmii aplicând un număr de 8 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, lucrătorii celor 7 posturi montane de jandarmi au desfăşurat activităţi de menţinere a ordinii publice, atât în localităţi, cât şi pe traseele turistice, iar echipajele montane au fost prezente în zona cabanelor de pe masivele Rarău şi Giumalău, fiind pregătite să intervină în sprijinul turiştilor”.

Conform IJJ, în această perioadă nu s-au înregistrat situaţii de tulburare gravă a ordinii publice, care să impună intervenţia jandarmilor. De asemenea, nu s-au înregistrat incidente majore în intervalul 24 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013, perioadă în care peste 400 de jandarmi au acţionat pentru asigurarea climatului de ordine publică şi desfăşurarea în siguranţă a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.