Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a publicat oferta educațională pentru anul universitar viitor, astfel, pe site-ul instituției apărând deja numărul locurilor cu și fără taxă ce vor fi disponibile pentru admitere. 

La programele de licență zi vor fi disponibile 1.210 locuri fără taxă, dintre care 322 pentru studenții din Republica Moldova și Ucraina, 37 – pentru absolvenții de liceu din mediul rural și 10 pentru candidații de etnie romă. Trebuie precizat că, pe lângă locurile bugetate, pentru viitorii studenți vor mai fi disponibile încă 1 760 de locuri cu taxă.

În ceea ce privește programele de masterat, USV scoate la concurs 650 de locuri bugetate, dintre care 240 pentru românii de pretutindeni și 4 pentru candidații de etnie romă. De asemenea, la fel ca și la programele de licență, și la cele de masterat vor fi disponibile și 939 de locuri cu taxă.

Pe de altă parte, pentru absolvenții de studii superioare USV pune la dispoziție 190 de locuri în cadrul programelor de conversie profesională. Trebuie precizat că niciunul dintre aceste locuri nu este bugetat, toate fiind cu taxă.

Potrivit calendarului de admitere, înscrierile se vor face în perioada 12-16 iulie pentru specializările unde există probe și între 12 și 20 iulie pentru cele care nu prevăd probe de concurs. Conform aceluiași calendar, probele de concurs vor putea fi susținute în zilele de 19 și 20 iulie, iar între 22 și 29 iulie se vor face înmatriculările. Ulterior, pe data de 30 iulie, studenții înscriși se vor putea înmatricula.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.