În această vară, pe perioada vacanţei, poliţiştii au desfăşurat mai multe activităţi în vederea creşterii gradului de siguranţă a copiilor dar şi pentru responsabilizarea părinţilor cu privire la comportamentul şi atitudinea adoptată în legătură cu educaţia tinerilor.

Potrivit unui comunicat al I.P.J. Suceava, împreună cu asociaţii nonguvernamentale dar şi unităţi şcolare, poliţiştii de prevenire au derulat campania „Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă”, organizând mai multe tabere de vară şi şcoli de vară cu tematică preventivă, beneficiari fiind peste 300 de copii din mediul rural şi urban.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a desfăşurat  împreună cu partenerul tradiţional –Brian Douglas (reprezentant al Face Faw department of St Lawrence education trust United Kingdom) mai multe activităţi interactive pentru tineri, acţiunile având şi o pronunţată componentă preventivă. Activităţile au vizat informarea tinerilor asupra riscurilor adoptării unor comportamente de tip delictual.

O prima tabără pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani a fost organizată la începutul lunii august 2016 în comuna Ciocăneşti. Beneficiarii taberei de vară „Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă” au fost 30 de copii din comuna Marginea care au obţinut rezultate bune la învăţătură în anul şcolar precedent şi nu au acumulat absenţe de la cursuri.

O a doua tabără de vară a fost organizată de poliţişti în perioada 22 – 30 august în comuna Marginea. De această dată, beneficiari au fost copiii instituţionalizaţi în Centrul „Sf. Gheorghe” din oraşul Dolhasca.

Ulterior, în cadrul taberei au sosit şi copii din comuna Ciocăneşti, realizându-se astfel, un grup unitar şi legându-se prietenii durabile.

În cadrul taberei de vară au fost  organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmânate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii  dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet dar şi pe linie de siguranţă rutieră.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, siguranţei rutiere şi prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea principalilor elemente specifice laturii judiciare : victimă, autor, martor,  poliţist, avocat , procuror, judecător, etc. Fiecare grupă de copii a pus în scenă un caz real sesizat la nivelul IPJ Suceava: furturi, înşelăciuni prin metoda accidentul, accidente rutiere, agresiuni. După o zi întreagă de joc şi experienţe inedite toţi tinerii au ajuns la aceeaşi concluzie – respectarea legii îţi asigură un viitor !

Activităţile interactive au prezentat un interes deosebit pentru tineri şi au făcut ca informaţiile cu caracter preventiv orientate către grupul ţintă să fie mult mai uşor diseminate.

De asemenea, copiii au avut parte de experienţe şi excursii utile vizitând atelierele de ceramică de la Marginea dar şi grădina zoologică din Rădăuţi.

tabara Marginea 2 tabara Marginea 3 tabara Marginea 5

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.