Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au solicitat fostei conducerii militare suspendarea contractelor de muncă sau diferite concedii. Aceștia au invocat faptul că starea de sănătate nu le permite să muncească în condiții de COVID-19. Au fost depuse 237 de cereri de către cadrele medicale, dintre care 132 au fost admise și 105 respinse.

Din cele 132 de cereri aprobate 93 au fost cereri variabile acestea primind notificare din partea conducerii fie de suspendare a contractelor de muncă, fie de concediu medical, fie de concediu fără plată. Celelate 39 de cereri au venit din partea cadrelor medicale care concedii de creșterea a copilului.

Dintre cererile care au fost respinse, respectiv din cele 105, unii au invocat șomajul tehnic, ceea ce nu era posibil în sistemul sanitar.

Perioadele de concedii variază de la 14 zile la trei luni. Medicul de la Medicina Muncii a emis scutire pentru cadrele medicale care suferă de boli grave, cum sunt cei care fac dializă, sau cei care au cancer dar și a refuzat să emită pentru cei care nu au afecțiuni grave. Exemplu fiind unele persoane operate cu mulți ani în urmă, vindecate, care au cerut suspendarea contractului de muncă, din perspectiva unei boli care nu permite munca în COVID. Medicul de la Medicina Muncii nu a emis certificat pentru asta. La fel au fost solicitări din cauza reumatismului care, la fel, au fost respinse.

Concret în prezent sunt la muncă 87% dintre medici, 77% dintre asistente și 66% din personalul auxiliar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.