În perioada 01 – 11.01.2020, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea accidentelor rutiere şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact negativ asupra siguranței cetăţenilor.

            Polițiștii au acționat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asiguând intervenția la 658 de evenimente, 510 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Au fost constatate 307 infracțiuni, dintre care 208 infracțiuni contra persoanei și patrimoniului, 50 la regimul siguranței rutiere, celelalte fapte fiind de natură economică sau la regimul materialelor explozive.

Urmare a prezenței sporite în teren, 19 autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant, alte 85 de persoane fiind cercetate în cauze penale, față de 9 dintre acestea dispunându-se măsura reținerii și fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 9 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 201 permise de conducere (16 pentru alcool, 68 pentru viteză excesivă și 117 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 47 de certificate de înmatriculare, inclusiv pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1977 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1742) au fost aplicate la regimul rutier, iar 194 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 1.095.517 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 40.000 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost depistate 6 persoane urmărite la nivel naţional și una la nivel internațional.

Poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Recomandăm cetățenilor să respecte legislația, să adopte o conduită conformă și un comportament preventiv în orice situație.

Totodată, având în vedere temperaturile prognozate și riscul apariției poleiului, în special seara și dimineața, polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

           Reamintim faptul că legislația nu prevede și nu impune o dată anume cu privire la necesitatea echipării vehiculelor cu anvelope de iarnă, acest lucru fiind condiționat doar de condițiile de drum.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.