Merele pe care le primesc elevii prin programul guvernamental de alimentaţie nu sunt întotdeauna calitative. În acest sens, în mediul online au apărut mai multe poze din care reiese că, cel puțin, merele care au fost livrate elevilor de la Școala Gimnazială nr. 11 „Miron Costin” din municipiul Suceava, au fost stricate.

În acest sens, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a efectuat un control la unitatea școlară în cauză de unde a confiscat peste 250 de kilograme de mere.

„La Școala nr. 11 din  Burdujeni, în urma controlului, s-au confiscate  257 kg mere si s-a aplicat o sanctiune contravențională persoanei responsabile cu recepția calitattivă și depozitarea merelor, în valoare de 1200 lei. Extindem controalele și la alte școli din județ.  De asemenea, este și un control în derulare la furnizorul de mere, din zona Fălticeni”, a declarant Dănuț Corneanu, directorul DSVSA Suceava.

De asemenea, în cadrul acțiunilor tematice pe care DSVSA Suceava le desfășoară, vor fi făcute mai multe controale, atât în școli, cât și la mai multe unități de alimentație publică din județ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.