În perioada 04 – 09.01.2021, în condițiile sărbătoririi religioase Sf Ioan, Bobotează dar și Crăciunul de Rit Vechi, au fost intensificate activitățile de verificare a modului de respectare a interdicțiilor impuse în condițiile stării de alertă. Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, unitățile de cazare și unitățile turistice, restaurante, pensiuni dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în perioada 04–09.01.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 308 societăți comerciale şi peste 100 de mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 251 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 61.450 lei.

Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 7728 de persoane.

La 08.01.2021, orele 18:00, polițiștii angrenați în planul de măsuri privind verificarea persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului COVID19, cu ocazia verificării efectuate la domiciliu au constatat că un bărbat de 35 ani din com. Cornu Luncii, sat Sasca Mică, nu a respectat măsura izolării la domiciliu în sensul că nu a fost identificat la domiciliul său, deși avea cunoștință de faptul că trebuie să stea în izolare conform deciziei Direcție de Sănătate Publică.

            Bărbatul a fost sancționat conform art. 65 lit i din Legea 55/2020 cu amendă de 1000 lei.

 

Tot la data de 08.01.2021 orele 01:00, patrula de serviciu din cadrul SPR 7 Mălini a oprit pentru control în com. Mălini, autoturismul condus de către un bărbat de 26 ani, din com. Mălini, iar cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat faptul că cel în cauză emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

            Întrucât bărbatul de 26 de ani nu avea declarație pe proprie răspundere cu privire la motivul deplasării în afara locuinței în intervalul 23:00-05:00, acesta a fost sancționat conform Lg.55/2020 cu suma de 500 lei, iar pentru faptul că nu avea asupra sa documentele personale a fost sancționat contravențional conform Hg. 1391/2006 cu suma de 870 lei.

            În cauză s-a întocmit dosar penal   pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.