Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 27.090 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 290.900 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

 Ieri, 22 februarie a.c., în jurul orei 06.45, la nivelul Serviciului Teritorial PF Satu Mare s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat și oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Ciuperceni, jud. Satu Mare, un autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în România, condusă de către cetățeanul român Mihai N., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au constatat că în aceasta se află o cantitate mare de țigări de contrabandă, fapt pentru care șoferul şi autovehiculul au fost duşi la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 24.500 de pachete cu țigări, marca Jin Ling, în valoare de 287.000 lei.

Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, autoturismul în valoare de 95.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 22 februarie a.c., în jurul orei 19.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Cristian B., în vârstă de 24 de ani, călătorind cu un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de prăjituri cantitatea de 2.590 pachete de  ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 3.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.