Conform unui comunicat al IPJ Suceava, având în vedere  fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada următoare ca urmare a evenimentelor religioase asociate Sărbătorilor Pascale, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

În Noaptea de Înviere vor acţiona 247 de poliţişti din structurile de ordine publică, 53 de poliţişti rutieri, 56 de ofiţeri şi agenţi de investigaţii criminale, precum şi echipele de intervenţie ale Serviciului de Acţiuni Speciale.

În perioada 29.04– 02.05.2016, vor acţiona zilnic câte 277 poliţişti din structurile de ordine publică, poliţişti rutieri, poliţişti judiciarişti, precum şi echipele de intervenţie ale Serviciului de Acţiuni Speciale.

Zilnic 15 poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava vor efectua acţiuni şi controale în 15 trenuri şi 8 gări şi staţii CFR.  De asemenea, vor fi dispuse măsuri suplimentare în vederea asigurării climatului de ordine şi linişte publică în incinta şi în zona Aeroportului ,,Ştefan cel Mare” Suceava.

Acestora li se vor adăuga şi alte forţe în vederea menţinerii ordinii publice în zona celor peste 500 de lăcaşe de cult unde se vor organiza ceremonii religioase.

În perioada de referinţă, vor acţiona 20 autospeciale de poliţie rutieră, inclusiv cele dotate cu aparate radar, zilnic 46 de de poliţişti rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii pot petrece în siguranţă sărbătorile şi beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.