Consilierii județeni vor supune votului, în ședința ordinară de vineri, 30 august, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului Suceava și a bugetelor unor unități subordonate Consiliului Judetean Suceava, pe anul2019. Acesta prevede și aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou”  Suceava, pe anul 2019, conform anexelor nr.4 și 4a.

Astfel, CJ Suceava va finanța achiziționarea de aparatură medicală ce va deservi dotării blocului operator care se extinde.

Potrivit raportului din cadrul proiectului de hotărâre, bugetul Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. loan cel Nou” Suceava se diminuează, pe parte de venituri, cu suma de 8.377. 735 lei, diminuare rezultând din influențele asupra veniturilor provenind din contractele încheiate cu Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava, Institutul Regional de Oncologie Iațși și Casa Județeană de Asigurari de Sănătate Suceava, precum și a veniturilor din prestări de servicii estimate a se încasa suplimentar.

„Cheltuielile se diminuează cu suma de 4.667.163 lei, rezultând o suplimentare cu 3. 710.572 lei a sumei utilizate din excedentul realizat de unitate Ia finele anului precedent. În cadrul secțiunii de funcționare au fost diminuate cheltuielile de personal cu economiile înregistrate pâna în prezent și au fost majorate cheltuielile cu bunuri și servicii (pentru întreținere și funcționare, efectuarea de reparații, achiziția de medicamente și obiecte de inventar)”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cheltuielile secțiunii de dezvoltare s-au diminuat cu suma de 3.065.406, rezultată din economiile înregistrate Ia unele achiziții și din renunțarea Ia o serie de dotări considerate a nu mai fi oportune de către conducerea unității (menționăm aici renunțarea Ia achiziția Scintigrafului înscris în lista anterioară de investiții, în favoarea achiziției unui Spect-CT pentru care s-a solicitat și obținut modificarea contractului de finanțare din bugetul de stat încheiat cu Direția Județeană de Sănătate Publică Suceava).

Parte din suma rezultată din diminuările propuse pe lista de investiții este alocată unor noi dotări, conform cu fundamentarea managerului unității, dintre care menționăm următoarele dotări propuse pentru Blocul Operator: un Sistem de imagistică fluoroscopic tip braț C cu rotație axială și coronală în valoare de 536.930 lei;  5 aparate de anestezie de înaltă performanță în valoare de 1.652.200 lei;  o linie endoscopic neurochirurgicală pentru abord spinal în valoare de 909.280 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.