În perioada 15 și 16 octombrie 2016, în Piața Nada Florilor din Fălticeni a avut loc cea de-a XIII ediție a „Târgului Mărului”. La eveniment au fost expuse peste 30 de soiuri de mere, de către producătorii membri ai Stațiunii de Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni, ai Cooperativei Agricole „Livezile” și ai Asociației Pomicultorilor Fălticeni.

 

Chiar dacă vremea nu a fost deloc prietenoasă și temperaturile au fost scăzute pentru această perioadă a anului, fălticenenii nu au stat în casă și au vizitat târgul. În cele două zile, miile de fălticeneni și-au făcut aprovizionarea cu mere pentru iarnă. Producătorii au vândut merele cu prețuri între 1,5 și 4 lei pe kilogram.

mere-falticeni

Alături de producătorii de mere, suc și țuică de fructe, la târg au mai participat și meșteri populari, apicultori, piscicultori și distribuitori de utilaje agricole.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că, în fiecare an administrația publică locală este alături de producătorii de fructe din zona Fălticeni, ajutându-i să-și valorifice o mică parte din producție într-un cadru bine organizat. De asemenea, a mai declarat Coman, un avantaj al celor care cumpără fructe de la producător este acela că pot obține informații și sfaturi direct de la oamenii care administrează livezile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.