La nivelul judeţului Suceava, peste 300 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre TOBĂ, luni, 14 septembrie a.c., 9.493 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. La nivelul judeţului nostru , peste 300 de poliţişti vor fi în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Reamintim că, în ceea ce priveşte infracţionalitatea comisă în şcoli şi în afara acestora, în care au fost implicaţi elevii, urmare a măsurilor preventive adoptate se remarcă un trend descendent , în primele 6 luni ale anului 2015, la nivelul județului fiind sesizate 25 infracţiuni (-1 față de primele 6 luni ale anului 2014), din care 12 în mediul urban și 13 în mediul rural. De precizat şi faptul că 21 de fapte s-au comis în incinta unităților de învățământ şi doar 4 în afara acestora.

Pentru pregătirea noului an şcolar poliţiştii suceveni au dezvoltat în perioada iunie – septembrie 2015, conceptul ,,Vacanţă Activă”, fiind organizate trei tabere de vară şi patru şcoli de vară cu tematică preventivă. De asemenea, pe tot parcursul lunii august, poliţiştii de prevenire au desfăşurat activităţi de responsabilizare a părinţilor şi copiilor din medii defavorizate pentru a se înscrie şi urma cursurile şcolare, educaţia fiind un vector principal în formarea atitudinilor comportamentale.

Pentru a stimula cât mai mult educaţia element primordial în adoptarea comportamentului preventiv, în ultima săptămână de vacanţă ( 07 – 13 septembrie 2015 ) , poliţiştii de prevenire au organizat acţiuni de informare şi responsabilizare în parcurile publice sucevene, copiii fiind implicaţi în activităţi interactive şi primind premii constând în ghiozdane, articole de papetărie şi birotică. În cadrul activităţilor organizate în parteneriat cu Romania Children Humanitarian Foundation, peste 100 de copii au primit ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor, articole de papetărie şi birotică pentru şcoală, alimente şi articole de îmbrăcăminte.

Toate aceste activităţi sunt desfăşurate de poliţişti în scopul prevenirii abandonului şi absenteismului şcolar, una din principalele cauze ale delincvenţei juvenile.

Poliţia Română urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.