Miercuri,  22 noiembrie a.c., în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, în urma unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, însă deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate 3 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului ucrainean.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit abandonate 39 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.959 pachete de țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

 Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 268.620 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.