Ca în fiecare an, în ciuda avertizării medicilor care recomandă evitarea exceselor alimentare și a consumului exagerat de alcool în timpul sărbătorilor pascale, mulți suceveni nu au ținut cont de acest lucru și au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Un lucru diferit de anii trecuți îl reprezintă cauza pentru care aceștia au ajuns la UPU Suceava. Dacă în trecut, cei care ajungeau la spital datorită afecțiunilor digestive datorate excesului de mâncare erau mai mulți decât cei care au exagerat cu consumul de alcool, de data aceasta, situația a fost inversă.

Și cum consumul de alcool nu afectează doar organele interne, ci și gândirea și comportamentul, medicii suceveni de la Unitatea de Primiri Urgențe au avut de tratat și victime ale violențelor sau ale accidentelor rutiere provocate de persoane care au consumat excesiv alcool. În doar două zile, peste 350 de suceveni au ajuns la spital, dând de lucru personalului medical de gardă.
La o altă secție din Spitalul Județean Suceava, sărbătorile pascale au adus bucurie în interiorul mai multor familii. Este vorba despre secția Maternitate, unde, în primele două zile de Paște au venit pe lume 15 bebeluși, 9 băieți și șase fete, toți cu o stare de sănătate bună și greutăți normale la naștere.

Comentarii Facebook