În perioada 29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019, polițiștii suceveni au acționat pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. Astfel,  la nivelul județului, s-au efectuat două misiuni de asigurare a ordinii publice. De asemenea s-a asigurat intervenția la 316 evenimente, 260 dintre acestea
fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 188 de infracțiuni.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic șapte autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 42 de permise de conducere: opt pentru alcool, patru pentru viteză excesivă și 30 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri. De altfel, în cadrul aceleiași operațiuni, au fost retrase și șase certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, cauzate de creșterea valorilor de trafic,  în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

De altfel, au fost aplicate 363 de  sancțiuni contravenționale. Cele mai multe  fiind la regimul rutier. Valoarea acestora fiind în cuantum de 182.320 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.100 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost prinşi în flagrant paisprezece autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de cinci dintre aceștia.

În aceeaşi perioadă au fost depistate  patru persoane urmărite la nivel naţional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.