În perioada 17 – 20 august, în municipiul Suceava, s-a desfășurat la Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai mare festival medieval din România.

Zilnic, peste 40 de poliţişti au fost angrenaţi în măsuri de asigurarea a ordinii şi liniştii publice şi descurajare a faptelor antisociale. Poliţiştii de ordine publică au monitorizat atent activităţile desfăşurate, iar poliţiştii rutieri au asigurat fluidizarea traficului în zonă. De asemenea, poliţişti judiciarişti în ţinută civilă au fost în mijlocul cetăţenilor pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare şi pentru descurajarea faptelor cu violenţă.
De asemenea, parcarea din proximitatea Cetăţii de Scaun a fost permanent monitorizată pentru prevenirea furturilor din auto.

Poliţiştii de prevenire, alături de poliţiştii de ordine publică şi colegii din cadrul Poliţiei Locale au discutat cu cetăţenii şi au promovat recomandări preventive pe linia prevenirii furturilor din buzunare şi auto, dar şi în vederea prevenirii agresiunilor şi situaţiilor conflictuale pe fondul consumului de alcool.
Au fost distribuite peste 1000 de materiale preventive prin înmânarea către cetăţeni sau prin postarea acestora sub ştergătoarele vehiculelor.

Poliţiştii rutieri s-au concentrat şi pe siguranţa traficului şi prevenirea tragediilor rutiere generate de cei care consumă alcool şi se urca la volan. Prezenţa la timp a poliţiştilor în trafic pe traseele care duc spre locaţia de organizare a festivalului dar şi pe raza localităţilor limitrofe a dus la identificarea şoferilor iresponsabili înainte de producerea unor tragedii.
Peste 50 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind identificaţi şi şoferi cu alcoolemii peste limita legală şi fiind întocmite dosare de cercetare penală.

La 19.08.2017, ora 18.01, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 208A, din comuna Bosanci, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 19.08.2017, în jurul orei 19.49, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Sergentului, din comuna Ipoteşti, autoturismul condus de un localnic de 45 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.