Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat în perioada 09 – 10 iulie 2017 o acţiune cu efective sporite. Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 421 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 114940 lei, majoritatea – 264 pentru depăşirea regimului legal de viteză. Au fost ridicate 20 de permise de conducere (15 pentru viteză) şi 4 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier.

Un bărbat de 30 ani, din comuna Bălţaţi, județul Iaşi a condus autoturismul  ce tracta o remorcă, iar permisul de conducere categoria B, prezentat de către conducătorul auto era necorespunzător categoriei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Pe D.N. 2 E, pe raza localității Cornu Luncii a fost depistat un şofer de 36 de ani, din municipiul Fălticeni, care a condus autoturismul rulând cu viteza de 114 km/h, cu 63 de km peste limita legală admisă.

Astfel de acţiuni vor continua pe toată perioada sezonului estival, siguranţa rutieră fiind o prioritate a poliţiştilor, având în vedere valorile crescute de trafic ce se vor înregistra în perioada următoare.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.