În perioada 31 mai – 05 iunie, peste 1.000 de copii, părinți, bunici, profesori, educatori sau simpli curioși au venit la sediile subunităților de poliție din cadrul IPJ Suceava pentru a serba, alături de polițiști, Ziua Internațională a Copilului.

Copiii au putut să ia contact direct cu echipamentele și autospecialele folosite de polițiști în intervențiile lor zilnice. Astfel, cei mai curioși dintre micii vizitatori s-au urcat la volanul mașinilor folosite de polițiști pentru salvarea de vieți și creșterea siguranței rutiere pe autostrăzi și celelalte drumuri naționale.

De asemenea, copiii prezenți alături de polițiști au putut să vadă echipamentele folosite de polițiștii de intervenții și acțiuni speciale în misiunile lor, printre atracțiile pe care le-au putut vedea aflându-se câinii polițist.
Alături de criminaliști, cei mici au putut să vadă cum se ridică amprentele sau celelalte mijloace de probă pe care polițiștii le folosesc pe parcursul anchetelor pentru a descoperi cine a comis o faptă antisocială. Tot aici au văzut echipamentele care se află în faimoasa trusă a criminaliștilor și au urcat în laboratoarele mobile folosite de aceștia pentru ridica și conserva probele.
Special pentru sărbătoriții zilei, polițiștii de la prevenire au organizat jocuri și concursuri și le-au arătat celor mici ce trebuie să facă pentru a beneficia de un plus de siguranță pe stradă, acasă și în vacanță.

În data de 1 iunie pe esplanada din faţa Casei de Cultură din municipiul Suceava poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat alături de parteneri tradiţionali activitatea ,,Copilărie în Siguranţă”. Toţi copiii prezenţi (peste 400) au răspuns la întrebări privind siguranţa rutieră, siguranţa fizică şi patrimonială sau siguranţa în mediul on-line primind premii. Sute de cărţi şi card-uri educative au fost înmânate copiilor, care au petrecut alături de poliţişti clipe de neuitat.
Activitățile pe care polițiștii le-au pregătit pentru copii se desfășoară pe parcursul mai multor zile, până la debutul vacanţei de vară.

Polițiștii le recomandă copiilor să traverseze strada doar pe zebră iar în intersecțiile aglomerate să fie atenți la semafor, să nu se întâlnească cu persoane descoperite pe internet, pe care nu le cunosc în realitate și să nu dea curs solicitărilor venite din lumea virtuală.
Părinților polițiștii le recomandă să le ofere timp copiilor, pentru că internetul sau alte persoane ori lucruri nu pot înlocui afecţiunea, comunicarea şi educaţia pe care doar un părinte le poate oferi, dar și să fie atenți la schimbările de comportament și să poarte discuții cu copiii despre acest lucru.