Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, ascunse în pragurile unui autoturism condus de un cetățean român, 420 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

În data de 20 iunie a.c., în jurul orei 00.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român M.V., în vârstă de 53 de ani, conducând un autovehicul marca BMW X5.

Acționând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în pragurile mașinii, cantitatea de 420 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 546 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

De asemenea autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor deoarece avea confecționat locaș special amenajat pentru transportul țigărilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.