În perioada 4-6 mai 2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe raza județului pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, în cadrul căreia au fost testaţi alcoolscopic 487 conducători auto, fiind constatate 3 infracţiuni şi aplicate 144 sancţiuni contravenționale, în valoare de 63.140 lei.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, au fost reţinute 15 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
Un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Republicii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 58 de ani, din comuna Dorna Arini. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.