Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, cu sprijinul Serviciului Rutier – IPJ Suceava  au desfăşurat la data de 20 octombrie 2017 cea mai amplă acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în zona arondată municipiului Rădăuţi de la începutul acestui an. 

 Acţiunea a fost temeinic argumentată şi orientată în baza analizelor privind factorii de risc şi vulnerabilităţile identificate în această zonă. O prioritate a poliţiştilor a fost identificarea celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi pun în pericol siguranţa rutieră.

La acţiune au participat peste 50 de poliţişti cu 20 de autospeciale de poliţie.

Astfel, la data de 20.10.2017, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale Suceava și Rădăuți și ale orașului Vicovu de Sus au organizat o acţiune pe raza municipiului Rădăuți, a orașelor Cajvana, Milișăuți, Solca și Vicovu de Sus precum și a comunelor arondate, pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, au fost aplicate în doar câteva ore 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.040 de lei.

Au fost reţinute pentru diverse abateri la regimul rutier şi pentru consum de alcool 10 permise de conducere.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare retrase şi au fost ridicate 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemplu:

La 20.10.2017, în jurul orei 04.40, un echipaj de poliţie rutieră a oprit pentru control DJ 209G, din comuna Straja, autoturismul condus de un localnic de 65 de ani.

Întrucât prezenta halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

De remarcat faptul că în urma derulării acţiunii de amploare nu au fost înregistrate evenimente rutiere în această zonă, activităţile urmând a fi continuate pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.