Miercuri, 21 august,  a avut loc proba la Limba și Literatura Română  a Examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă . Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Suceava, județul nostru este fruntaș la numărul de candidați înscriși pentru a susține BAC-ul în această toamnă, după București.

Inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Suceava Alexandra Chirilă a precizat că din cei 760 de candidați înscriși la această probă, au fost prezenți 554, iar dintre aceștia, 125 au absolvit o filieră umană și 429 una reală.

Sesiunea august – septembrie a început cu probele scrise, astfel, în data de 21 august având loc proba la Limba şi literatura română/E)a, în data 22 august fiind programată cea la – Limba şi literatura maternă/E)b, în data de 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c, iar în 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

„La proba la Limba şi literatura maternă/E)b ce va avea loc joi, 22 august, s-au înscris 4 candidați, toți absolvenți ai Colegiului „Lațcu Vodă” din Siret. Aceștia vor susține proba în centrul de examen constituit la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava”, a declarat inspectorul general adjunct al IȘJ Suceava, prof. Alexandra Chirilă.

Trebuie precizat că la această probă nu au avut loc incidente, astfel, toți cei 554 de elevi prezenți au predat lucrările spre a fi corectate în centrul de evaluare constituit în județul Bacău. Inspectorul Alexandra Chirilă a precizat că județul Suceava nu este centru de evaluare în această sesiune a examenului de Bacalauret, însă există posibilitatea să corecteze lucrările contestate dintr-un alt județ.

Conform IȘJ Suceava, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al IȘJ Suceava, prof. Alexandra Chirilă,  pentru sesiunea de toamnă a BAC-ului s-au înscris 1 630 de candidați, în comparație cu 5 456 de candidați înscriși în prima sesiune.

Chirilă a precizat că la nivelul municipiului Suceava s-au constituit cinci centre de examen: la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, la Colegiul Tehnic „Samuil Ispoescu”, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și la Liceul cu Program Sportiv. De asemenea, la nivelul județului s-au făcut și două centre de evaluare: la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.