În perioada 7-9 februarie 2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni punctuale pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză și a depășirilor neregulamentare – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Potrivit IPJ Suceava, a fost constatată o infracțiune rutieră și au fost aplicate 538 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 216.209 lei dintre care 377 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 17 pentru depășirea neregulamentară, 63 pentru lipsa postului centurii de siguranță și 81 alte abateri rutiere.
Au fost reținute 67 de permise de conducere, dintre care 45 pentru viteză, 17 pentru depășiri neregulamentare și 5 alte cauze.
Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La 09.02.2020, ora 13.19, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier Suceava a oprit pentru control pe B-dul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Dumbrăveni, înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 114 km/h. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.
Un bărbat de 29 de ani din comuna Bogdănești a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava cu viteza de 131 km/h (+81 km/h). Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul în vederea suspendării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.