Peste 500 de copii şi aproape 300 de părinţi au participat în data de 22 septembrie, între orele 11.00 şi 13.00, la un curs de educație rutieră, susținut de Poliția Română în toate parcările de pe raza judeţului aparţinând unui hypermarket. Copiii, dar şi părinţii au avut ocazia să învețe cum pot deveni pietoni exemplari și cum pot preveni accidentele rutiere.

La data de 22 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română a organizat cea de a cincea ediție a campaniei de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”.

Copiii, cu vârste între 4 și 10 ani, au fost invitați să participe, în sectoarele special amenajate din parcările magazinelor Lidl din întreaga țară, societate parteneră în proiect, pentru a învăța de la polițiști cum pot deveni pietoni exemplari.

La nivelul judeţului Suceava au fost organizate 7 astfel de activităţi: 4 în municipiul Suceava, 1 în municipiul Fălticeni, 1 în municipiul Rădăuţi şi 1 în municipiul Câmpulung Moldovenesc, în locaţiile special amenajate din parcările magazinelor Lidl.

20 de poliţişti rutieri şi din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la evenimente şi au organizat activităţi interactive cu copiii.

Alături de părinți, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili.

Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiți cu premii și cu materiale informative privind regulile de circulație. Toți copiii participanți au primit cărți de educație rutieră, orare școlare, brățări fosforescente și, bineînțeles….dulciuri.

Conștientizarea de către copii și părinți a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.

În cadrul acestui eveniment, polițiștii suceveni au finalizat campania ,,Recapitulare la Siguranță” desfășurată în perioada 01 – 23 septembrie, scopul acesteia fiind aprofundarea de către tineri a regulilor de conviețuire socială și adoptarea unui comportament preventiv în condițiile debutului anului școlar 2018/2019.

Le urăm încă o dată elevilor un an școlar plin de succese, un an școlar în siguranță!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.