În vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, pentru prevenirea şi descurajarea fenomenului infracţional, în perioada 29 – 31 august, la nivelul I.P.J. Suceava  s-au organizat acţiuni în sistem integrat, fiind folosite efective din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie transporturi, acţiuni speciale, precum şi din cadrul structurii arme, explozivi, substanţe periculoase.

În cele trei zile, la nivelul judeţului au acţionat un număr de 541 poliţişti, fiind desfăşurate 33 de acţiuni punctuale, ocazie cu care fost constatate 47 infracţiuni, dintre care 14 la regimul circulaţiei rutiere, 8 la regimul armelor şi muniţiilor şi 25 de altă natură. Au fost confiscate 4 arme, dintre care 3 letale şi 100 bucăţi muniţie. 20 de infracţiuni au fost constatate în flagrant. Tot în cadrul acţiunii au fost verificate 136 de vehicule, fiind identificate 2 autovehicule furate.

Au fost organizate 43 de filtre rutiere, fiind reţinute 61 permise de conducere şi retrase 20 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate un număr de 1349 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 363.327 lei.

O atenţie sporită a fost acordată infracţionalităţii la regimul rutier, având în vedere valorile crescute de trafic din această perioadă de pe drumurile sucevene, multe persoane care au venit în luna august la domiciliu reîntorcându-se la muncă în străinătate. Au fost organizate acţiuni punctuale pe linie de alcool şi viteză.

La data de 30 august, orele 11.50, pe DN 2H Gălănești, polițiștii au oprit în trafic un bărbat din comuna Bilca, județul Suceava, care conducea o autoutilitară. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 810 lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

În ziua de 31 august, în jurul orei 09.20, pe str. Piața Unirii din municipiul Rădăuți, polițiștii au oprit în trafic un tânăr de 26 de ani, din comuna Grănicești, județul Suceava, care conducea o motocicletă cu capacitatea de 125 cmc, având montată plăcuța cu numărul de înmatriculare din Marea Britanie.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, plăcuța cu numărul de înmatriculare aparținei altei motociclete, iar motocicleta este neînmatriculată. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 31.08.2014, în jurul orei 18.30, polițiștii au identificat pe raza municipiului Rădăuți un tânăr de 29 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, județul Suceava, care conducea un moped înmatriculat. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mopedul nu este înregistrat. Mai mult, cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului mopedului, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 31 august, polițiștii au identificat în trafic un bărbat de 34 ani, din comuna Panaci, județul Suceava,  care conducea autoturismul pe DN 17 Pojorâta, cu viteza de 114 km/h.

A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.