În vederea asigurării unui climat de siguranţă publică, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava împreună cu lucrători din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi din cadrul Autorităţi Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au efectuat acţiuni şi controale în perioada 21-24 aprilie 2016 în vederea asigurării calităţii şi siguranţei produselor alimentare, legalităţii  activităţilor comerciale, respectării normelor legale privind corecta informare a populaţiei cu privire la mărfurile expuse spre comercializare.

Potrivit unui comunicat al I.P.J. Suceava, peste 400  de poliţişti, au acţionat la nivelul judeţului, desfăşurând 51 de acţiuni de control. Au fost aplicate 530 de sancţiuni contravenţionale din care 60 pentru nereguli de natură economică.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 259.140 lei. De asemenea, au fost confiscate produse din carne, peşte dar şi alte produse  în valoare totală de peste 135.000 lei.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 21 infracţiuni, fiind întocmite 17 dosare de cercetare penală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.