Ieri a fost prima zi de simulare a examenului de Bacaluareat, unde elevii din licee au susținut proba scrisă la „Limba și literatura română”. Din cei 11.245 de elevi înscriși, 602 liceeni suceveni au absentat.

Inspectorul școlar Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, a declarat că la proba scrisă a simulării examenului de Bacalaureat s-au înscris 5.768 de elevi de clasa a XI-a, din care 302 au absentat, iar din clasa a XII-a s-au înscris 5.447 de elevi din care 300 au fost absenți.

Conform calendarului examenelor, astăzi se va desfășura proba la „Limba şi literatura maternă” pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, iar miercuri, vor susține examenul la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Joi, doar elevii de clasa a XII-a vor participa la proba la alegere a profilului sau specializării.

Rezultate vor fi afișate pe data de 12 martie. Notele nu vor fi trecute în catalog, însă, elevii care doresc acest lucru, vor solicita profesorului consemnarea notei în catalog.

În 2015, aproximativ 48% dintre elevii din clasa a XII-a au obținut medii peste 6, în timp ce la clasa a XI-a procentul celor cu medii de promovare a fost de 36%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.