Ocolul Silvic Vama, prin șeful de ocol Gelu Puiu, a reușit să atragă într-o lăudabilă acțiune de împădurire un număr impresionant de oameni. Astfel, peste 600 de persoane au ales ca în ziua de sâmbătă, 21 aprilie 2018, să investească în viitor.
Este vorba despre voluntari din cadrul Colegiului Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiului Național Militar „Stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” – Moldovita, Colegiului Național „Dragoș Vodă”- Câmpulung Moldovenesc, Școlii Gimnaziale „Iorgu Toma” Vama, Școlii Gimnaziale Frumosu, precum și Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței.
De asemenea, pe raza Ocolului Silvic Vama s-au aflat și reprezentanți ai Clubului Rotary Rarău-Bucovina Câmpulung Moldovenesc, ai Detașamentului de Jandarmi Câmpulung Moldovenesc, Asociației „Hai în Bucovina”, dar și reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Câmpulung Moldovenesc și a Sistemului de Gospodărire a Apelor Gura Humorului.
Îmbucurător a fost și faptul că au dorit să fie prezenți la această activitate și persoane din cadrul societăților de exploatare din raza Ocolului Silvic Vama. Totodată, au răspuns invitației și lucrători ai Secției 14 de Poliție Vama, la această activitate participând și reprezentanți ai Primăriei Vama, Primăriei Frumosu, Primăriei Vatra Moldoviței, dar și preșcolari ai Grădiniței cu Program Prelungit-Câmpulung Moldovenesc.
De asemenea, alături de voluntari au muncit și silvicultorii din cadrul Ocolului Silvic Vama, la Deia fiind prezenți și reprezentanți ai Direcției Silvice Suceava.
„Plantează voluntar de Centenar”
Nici tema acțiunii nu a fost aleasă întâmplător. Într-un an istoric precum acesta în care ne aflăm, oamenii au fost parcă mai receptivi în a face fapte care pot dăinui în timp.
„Le mulțumesc tuturor celor care, cu atâta promptitudine au răspuns invitației noastre. Recunosc că nu m-am așteptat ca anul acesta numărul voluntarilor să fie atât de mare, însă sentimental nostru, al organizatorilor este unul de bucurie pentru că prin intermediul acestor oameni le putem transmite rolul silviculturii și importanța pădurii și următoarelor generații. Ne-am propus să marcăm Anul Centenar într-un mod aparte și ne place să credem că am și reușit”, a declarat inginerul Gelu Puiu.
Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, cea mai numeroasă prezență
Școala Gimnazială din Vatra Moldoviței a avut, ca în fiecare an, o prezență remarcabilă la această acțiune de voluntariat. Din partea școlii au fost prezenți 100 de elevi și 15 cadre didactice.
„ Pe lângă activitatea în sine, am înțeles cu toții că trebuie să ne închinăm în fata măreției naturii, să o protejăm și să o iubim. Puii de Om au plantat puieți de brad și de molid, întru perenitate, într-o binecuvântată zi de primăvară, la un veac de când se visa la Sfânta și Marea Unire.
Exemplu de stil de comuniune cu natura, de simț civic, de educație Eco, de prietenie, de solidaritate.
Mulțumim gazdelor, care frumos au știut a ne primi și omeni”, a transmis directorul instituției, prof. înv. primar, Ilaria Pușcă.
Tot la această activitate s-au aflat și elevi ai școlii din Vatra Moldoviței deveniți deja „experți” în ceea ce înseamnă plantarea arborilor.
„Am venit pregătiți să plantăm fapte bune și arbori. Am așteptat cu nerăbdare această zi pentru că și anul trecut am participat și ne-a plăcut foarte mult. Iubesc să plantez arbori la fel cum iubesc și pădurea, însă acest lucru s-ar putea datora și faptului că părinții mei sunt silvicultori”, ne-a declarat Delia Coca, una dintre elevele școlii.
De asemenea, și Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” s-a remarcat prin faptul că a avut un brăduț personalizat cu tricolorul țării.
Potrivit șefului Ocolului de la Vama s-au împădurit peste 4,5 ha de teren, plantându-se peste 16.000 de puieți.
Lasa un raspuns