Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, între 5 – 7 martie 2018, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a.

Proba scrisă la Limba şi Literatura română este programată pentru luni, 5 martie, iar marţi, 6 martie, elevii din clasele a VIII-a vor susţine proba scrisă la Matematică.

Cei peste 7.000 de elevi de gimnaziu din an terminal, de la nivelul judeţului Suceava, vor putea intra în săli luni dimineața până la ora 8.30, probele începând la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

  Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat
distribuirea subiectelor fiecărui elev.

 Po­trivit celor spuse de reprezentanţii Inspectoratului Scolar Judeţean, evaluarea lucrărilor se va face în echipe de profesori corectori, profesorul de la clasă şi un alt profesor de specialitate din şcoală, timp de o săptămână. Rezultatele vor fi centralizate în formu­le tabelare asemenea celor de la evaluarea naţio­nală, după care vor fi transmise Inspectoratului Sco­lar Judeţean pentru a se realiza o analiză pertinentă la nivelul judeţului nostru.

Sco­pul simulării la evaluarea natională este monitorizarea stadiului de pregătire al elevilor, analiza rezultatelor, stabilirea măsurilor de remediere şi creşterea promovabilităţii în 2018. Elevii vor da ­exa­­men la aceleaşi discipline ca cele de la exame­nul din vară, iar probele se vor desfăşura în săli aflate sub ­suprave­ghere video.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.