Consiliul de Administrație al USV a decis ca începând cu anul universitar 2021-2022, locurile de cazare în căminele Universității „Ștefan cel Mare” Suceava vor fi alocate, într-un procent de peste 90%, studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la învățământul cu frecvență care sunt la buget.

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava dispune de 1.400 de locuri de cazare, iar tarifele aferente unei luni vor crește anul viitor cu sume cuprinse între 40 și 70 de lei, în funcție de căminul în care se va face cazarea. Astfel, pentru studenții la buget, un loc de cazare în unul dintre căminele USV costă între 250 și 500 de lei, în timp ce pentru studenții de la taxă tarifele pentru cazare vor fi cuprinse între 370 și 500 de lei. De altfel, studenții care au unul dintre părinți cadru didactic sau didactic auxiliar, prețul de cazare este cuprins între 190 și 500 de lei pe lună, în funcție de căminul studențesc ales.

 

Căminul 1 

Căminul 1 din campusul universitar are 27 de camere și 108 locuri de cazare. Astfel, într-o cameră pot fi cazați patru studenți. Camera dispune de paturi supraetajate cu altea Relaxa și lenjerie de pat, iar mobilierul este compus din: pat, dulap, masă și scaun. De asemenea, studenții pot dispune de un frigider și internet. Căminul 1 dispune de un oficiu de preparare a hranei dotat cu plite electrice, are o spălătorie utilată corespunzător la parter și grupuri sanitare și dușuri comune la fiecare etaj.

Totodată, studenții beneficiază gratuit de servicii de curățătorie pentru lenjeria de pat: săptămânal sau la cerere, iar contra cost de TV prin cablu cu abonament personal.

 

Căminul 2 

Căminul 2 dispune de 337 locuri de cazare în cele 110 camere cu 3 și 4 locuri cu grup sanitar și duș în fiecare cameră. Fiecare cameră este dotată cu pat simplu sau supraetajat cu saltea Relaxa și lenjerie de pat, televizor color, frigider, Internet și TV prin cablu. Mobilierul din camere este compus din: pat, dulap, birou, etajeră, corp cu rafturi și scaun. De altfel, în clădire sunt 8 oficii de preparare a hranei dotate cu plite electrice și o spălătorie utilată corespunzător la demisol.

Totodată, studenții beneficiază gratuit de servicii de curățătorie pentru lenjeria de pat: săptămânal sau la cerere.

 

Căminul 3 

Căminul studențesc numărul 3 este situat pe Str. Mihai Viteazul nr. 20A, în apropierea Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava. Clădirea dispune de 88 de camere pentru 176 de locuri de cazare. O cameră are 2 locuri de cazare cu grup sanitar și duș în cameră.  Fiecare pat are saltea Relaxa și lenjerie de pat. De altfel, camerele sunt dotate cu televizor color, frigider, Internet și TV prin cablu. Mobilierul este compus din: pat, dulap, birou, bibliotecă, comodă TV, scaun. Clădirea dispune de 5 oficii de preparare a hranei dotate cu plite electrice și hote și de o spălătorie utilată corespunzător la parter.

Totodată, studenții beneficiază gratuit de servicii de curățătorie pentru lenjeria de pat: săptămânal sau la cerere.

 

Căminul 4 

Căminul studențesc nr. 4 este situat pe Str.  Scurtă nr. 6 și dispune de 302 locuri de cazare în cele 70 de camere cu 3 locuri și 46 de camere cu 2 locuri.

Fiecare cameră dispune de grup sanitar și duș. Paturile sun dotate cu saltea Relaxa și lenjerie de pat. De altfel, camerele sunt dotate cu televizor color, frigider, Internet și TV prin cablu. Mobilierul este compus din: pat simplu sau supraetajat, dulap, masă, birou, etajeră de colț, bibliotecă, comodă TV, scaun. Totodată, Căminul 4 dispune de 5 oficii de preparare a hranei dotate cu plite electrice și hote, precum și o spălătorie utilată corespunzător la demisol.

Totodată, studenții beneficiază gratuit de servicii de curățătorie pentru lenjeria de pat: săptămânal sau la cerere.

 

Căminul 5

Căminul 5 este situat pe Str. Universității nr. 36A, vis a vis de Campus și dispune de 42 locuri în cele 21 camere. Fiecare cameră dispune de grup sanitar și duș în cameră. Paturile sunt dotate cu saltea Relaxa și lenjerie de pat. De asemnea, studenții cazați aici beneficiază de Internet si TV prin cablu. Mobilierul este compus din: pat, dulap, birou, noptieră, corp etajat, scaun, televizor color și frigider.

Totodată, studenții beneficiază gratuit de servicii de curățătorie pentru lenjeria de pat: săptămânal sau la cerere.

 

Căminul 8

Căminul nr. 8 este situat pe Str. Narciselor nr. 22 și dispune de 50 de locuri de cazare în cele 18 camere cu 2 locuri; 2 apartamente cu 2 camere și 1 apartament cu 3 camere.

Fiecare cameră are grup sanitar și duș în cameră. Paturile sunt dotate cu saltea Relaxa și lenjerie de pat. Studenții cazaci aici beneficiază de Internet si TV prin cablu. Mobilierul unei camere este compus din: pat, dulap, birou, noptieră, corp etajat, scaun tip fotoliu, televizor color și frigider. Căminul 8 dispune de 1 oficiu de preparare a hranei dotat cu plite electrice și hote, precum și de o spălătorie utilată corespunzător la demisol.

Totodată, studenții beneficiază gratuit de servicii de curățătorie pentru lenjeria de pat: săptămânal sau la cerere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.