Miercuri, la ora 08.15, o patrulă de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, care acţiona în cadrul planului de acţiune ,,Artificii 2013”, pe str. Calea Unirii din localitate, l-au depistat pe un bărbat, de 42 ani, localnic, în timp ce transporta mai multe produse pirotehnice, pentru care nu poseda documente de provenienţă şi nici nu era autorizat în acest sens.

 În urma controlului efectuat asupra bagajului pe care acesta îl transporta au fost descoperite 15.600 petarde categoria a II-a. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de respectivul individ., pentru comiterea infracţiunii de ,,Deţinerea, transportul, folosirea sau orice operaţiune cu materiale pirotehnice fără drept.

„Poliţiştii atrag atenţia că potrivit legii orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an”, se precizează în comunicatul poliţiei.

 

 

·                  

Comentarii Facebook

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.