Anul acesta de Revelion petrecerile private sunt interzise! Teoretic, pentru că în practică foarte mulţi români au închiriat vile şi apartamente în marile oraşe pentru a sărbători trecerea dintre ani alături de prieteni, scrie adevarul.ro.

Internetul este plin de astfel de anunţuri, iar cererile curg. Autorităţile au anunţat că nu pot intra în locuinţe, însă pot da amenzi usturătoare pentru tulburarea liniştii publice.   Astfel de petreceri, organizate în apartament, erau fireşti, în 2019. În acest an însă sunt strict interzise.   Şi totuşi destui ignoră restricţiile. Peste tot în ţară, se închiriază locuinţe, pentru Revelion. În Piaţa Universităţii din Bucureşti, o garsonieră spaţioasă costă două sute de euro, arată stirileprotv.ro.

Cea care a postat anunţul precizează că în locuinţa de 40 de metri pătraţi se poate organiza o petrecere fără nicio problemă.   Un apartament cu două camere în Piaţa Unirii se închiriază pentru noaptea de Revelion cu 1000 de lei. Se cere discreţie. Căutate sunt şi vilele amplasate la periferia marilor oraşe.

Autorităţile au declarat că nu vor intra peste oameni, în locuinţe. Cel mult, românii pot fi amendaţi pentru tulburarea liniştii publice, dacă muzica răsună prea tare. Participanţii ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, iar proprietarii acestor vile cu până la 10 mii de lei. Mai departe, poliţiştii pot descoperi şi dacă restricţiile antiepidemice sunt încălcate. Poliţiştii recunosc faptul că este o lacună legislativă, pentru că legea nu oferă pârghiile necesare pentru a vedea modul în care este respectată interdicţia. Agenţii nu pot pătrunde în locuinţa unei persoane fizice în situaţia în care nu e semnalată săvârşirea unei infracţiuni.

Singura variantă acceptată de autorităţi este închirierea unei locuinţe doar pentru membrii unei familii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.