Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, şi omul de afaceri sucevean Philip Rozopol au anunțat că și-au depus candidaturile pentru preşedinţia PNL Suceava.

Alegerile de sâmbătă, pentru șefia PNL, devin mai interesante odată cu lansarea candidaturii celor doi.  Popoiu şi Rozopol se alătură celorlați doi competitori,  actualul lider al organizaţiei, deputatul Alexandru Băişanu şi primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Rozopol a spus că în momentul în care a dorit să-şi depună candidatura pentru președinția partidului a fost informat de secretară că nu mai este membru.  Totuși cererea pentru a candida a fost înregistrată, iar omul de afaceri ar trebui să fie înștiințat în mod oficial dacă poate sau nu candida.

„Singurul lucru jignitor este că nu mai sunt membru de partid. Şi nu există nici un document în acest sens. O secretară, care mi-a fost şi mie secretară când am fost preşedinte, a hotărât că nu sunt membru de partid. Am considerat că este oportun, având în vedere că se spune că sunt nişte alegeri la care poate candida orice membru al PNL. Şi m-am bazat şi pe electoratul care probabil în această situaţie şi-ar dori o schimbare. Spre stupoarea mea am aflat că nu mai sunt membru al PNL. Nu pot să fac nici un comentariu”, a declarat Rozopol.

Fostul lider al PNL Suceava a declarat că, potrivit statutului, trebuia să primească o notificare din partea PNL Suceava, cu cinci zile înainte de a fi exclus din partid, însă un astfel de document nu există. Trebuie spus că în cele din urmă, secretariatul PNL Suceava a respins cererea lui Philip Rozopol de a candida pentru şefia PNL Suceava.

În cadrul conferințe de presă Băişanu a anunţat că cererea lui Philip Rozopol  nu a fost înregistrată întrucât nu mai este membru al PNL.  Deputatul de Suceava a precizat că are convingerea că dacă va rămâne doar el cu primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, în cursă, edilul va aduna mai multe voturi decât Ursaciuc.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a precizat că în ultima perioadă a constatat că sediile PNL din judeţ au fost privatizate.

„Suntem la finalul unei campanii. Am aflat părerile oamenilor şi, împreună cu ei, am realizat un program care să îndeplinească dorinţele de mai bine şi de performanţă a întregului judeţ. Din nefericire, am aflat şi lucrurile mai puţin bune. Am aflat cu mirare că sediile PNL din unele localităţi s-au privatizat şi, din acest motiv, de multe ori am avut nevoie să comunicăm cu presa afară”, a spus Ursaciuc.

Primarul oraşulu Siret, Adrian Popoiu, a declarat că a luat această decizie deoarece vrea să se delimiteze de modul în care face politică actualul lider al liberalilor suceveni.

” Se pare că sediile PNL au fost privatizate. Ca să ne delimităm de modul de a face politică a domnului preşedinte Băişanu am considerat că ar fi bine să fie un candidat la preşedinţie, de rezervă. Acela sunt eu”, a spus  Popoiu.

După conferința de presă ținută în fața sediului PNL actualul președinte al PNL a  explicat că această atitudine a lui Ursaciuc a intervenit după ce a constatat că nu va mai putea candida din partea PNL pentru nicio funcţie în administraţie, dar nici pentru funcţii în partid, potrivit noilor prevederi din Codul etic.

El a spus că trage un semnal de alarmă pentru că este îngrijorat de faptul că în jurul lui Marius Ursaciuc„s-au aciuat” o serie de oameni apropiați lui Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava a arătat că între persoanele cu traseu politic PNL-PDL-PNL  se numără deputatul Dumitru Pardău, fostul senator Tiberiu Prodan, fostul inspector şcolar general Petru Carcalete sau un alt fost inspector şcolar interimar, Lucian Lungu, la care se adaugă foşti membri ai PD, precum deputatul Constantin Galan sau consilierul judeţean Brânduşel Nichitean. „Este un nucleu care îşi doreşte reformarea PNL. Personal, consider că nu doresc binele PNL”, a spus Băişanu care a subliniat că el nu-şi doreşte „un PDL în PNL care apoi să-i fie predat, la cheie, lui Gheorghe Flutur”.

Liderul PNL Suceava şi-a exprimat şi surprinderea că Marius Ursaciuc nu-şi respectă colegii şi că, în calitate de preşedinte al organizaţiei PNL Gura Humorului, a intrat cu forţa în sediile organizaţiilor din Fălticeni sau Rădăuţi, fără să ceară şi să primească acceptul conducerii respectivelor organizaţii.

Băișanu a afirmat că după ce Marius Ursaciuc și-a depus candidatura mai mulţi membri ai PNL Suceava au şi semnat o contestaţie  împotriva candidaturii primarului de Humor, pentru că nu îndeplineşte condiţiile impuse pentru a fi candidat la vreo funcţie în partid.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.