Primarul orașului nu aruncă încă prosopul și vrea să se țină de treabă cât îi mai permite mandatul actual, astfel că a anunțat că în curând se vor demara licitațiile pentru modernizarea Pieței agroalimentare din Burdujeni.

piata burdujeni, sursa mapio.net

Proiectul pe care l-a prezentat primarul în conferința de presă este compartimentat în trei module, fiecare cu o anumită destinație.

Am finalizat proiectul de modernizare a Pieței agroalimentare din Burdujeni. A fost deja aprobat încă din luna ianuarie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și realizarea investiției cu o valoare de 2.356.960 de lei, cu o durată de realizare de 24 de luni. A fost întocmit proiectul, urmează imediat să fie demarate licitațiile. Va fi o compartimentare pe trei module, în primul modul produse tradiționale bio, produse apicole, fructe, semințe, legume păstăioase, zona de produse uscate, zona de legume proaspete; în modulul doi va fi zona de murături, zona cu legume autohtone, legume de import, iar în modulul trei produse de sezon, zona de flori și de verdețuri, și plante de decor. Fiecare comerciant va avea câte un stand. Eu îmi doresc să demarăm lucrările la acest proiect cât mai repede”, a declarat Ion Lungu.

Pentru că piața din Burdujeni nu este singura piață din oraș, și piața din George Enescu urmează să sufere câteva schimbări. Din cauza vremii, dar și din cauză câtorva tarabe închiriate în avans, lucrările au stagnat în ultima vreme, urmând a începe pe 1 iunie, când contractele de închiriere vor expira.

Vreau să vă reamintesc că în acest program de modernizare a piețelor este și piața din George Enescu. Am vrut să începem lucrările acolo de săptămâna trecută, am fost la fața locului și am ajuns la concluzia că vom folosi la partea de pardoseală de acolo pavele refolosibile ce au fost luate din centru. Am avut discuții cu vânzătorii din piață pentru că trebuie să scoatem un rând de tarabe de acolo, în așa fel încât să putem avea loc să amenajăm pardoseala. Vom putea face acest lucru abia după 1 iunie când se încheie contractul pe care îl au vânzătorii cu primăria”, a subliniat edilul municipiului.

Și cum se putea să uite primarul actual de unul dintre proiectele care i-a dat multă bătaie de cap din cauza acoperișului neobișnuit de… verde. La piața centrală lucrările s-au terminat cu o nemulțumire colorată din partea comercianților, dar primarul anunță un premiu de consolare: încălzire centralizată, fapt care va face suportabilă viața comercianților în noile hale ale pieței.

La piața centrală s-au finalizat lucrările deja de ceva timp, în toamnă vom instala sistemul de încălzire acolo pentru perioada de iarnă”, a încheiat Lungu

Așadar, primarul are planuri să facă din piețele sucevene locuri cu adevărat funcționale. Dacă va reuși să le ducă la bun sfârșit pe toate, este altă poveste, care își va arăta finalul după alegeri.

Piata Burdujeni macheta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.