Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat că restaurarea picturii interioare de la Biserica Învierea Domnului a Mănăstirii Suceviţa a fost finalizată, recepţia lucrărilor urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 12,00.

„În sfârşit după 20 de ani, Biserica Învierea Domnului a Mănăstirii Suceviţa are finalizată restaurarea picturii interioare. Aşadar, pe 19 septembrie, anul curent, va avea loc inaugurarea lucrărilor de restaurare a picturii murale interioare prin Programul Naţional de Restaurare, lucrări care au început în anul 2000. Suma totală a lucrărilor este de aproximativ patru milioane de lei”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Biserica Mănăstirii Suceviţa este lăcaşul de cult cu cel mai mare număr de imagini religioase din ţară, un „testament al artei vechi moldoveneşti“, după cum l-a numit cercetătorul de artă francez Paul Henry. Pentru unicitatea şi frumuseţea sa, a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO.

 

One Response

  1. Nelu_Balan_Pente_Kost

    Dar ce caută politrucii la recepția lucrării care a inceput în anul 2000?? Sau,dacă tot nu scăpăm de ei,ca de râie,mai ales în campanii electorale,de ce nu invită,decent,discret ,reprezentanți din toate partidele care au fost la cârma Sucevei,din 2000 până acuma?
    Insă, totuși,ce caută numele dracului în casa Domnului?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.