Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au depistat duminică, 5 martie, doi bărbați care transportau într-un microbuz, piese provenite de la o motocicletă căutată de autorităţile din Italia.

Cei doi bărbați cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 51 ani, respectiv 41 de ani, călătoreau cu un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în România.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a constatat că bărbații transportau în compartimentul marfă al microbuzului, mai multe piese de motocicletă.

Existând suspiciuni cu privire la proveniența pieselor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare ocazie cu care au constatat că acestea provin de la o motocicletă marca Husqvarna, ce figura în baza de date ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de către autorităţile din Italia.

Cei doi bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar piesele de motocicletă au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, s-a luat măsura indisponibilizării microbuzului folosit la transportul pieselor de motocicletă, în vederea continuării cercetărilor.