Politiştii suceveni au aplicat sancţiuni de aproape 25.000 lei, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor.

În perioada 26 – 27 martie 2014, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor şi în scopul identificării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere la trecerile pentru pietoni, precum şi a pietonilor care nu respectă legislaţia rutieră. În urma acestei acţiuni au fost constatate următoarele: 10 permise reţinute, 3 certificate de înmatriculare reţinute, 171 sancţiuni aplicate în valoare totală de 24.540 lei, dintre care 8 pentru prioritate pietoni, 91 abateri pietoni şi 72 alte abateri.

Un bărbat de 36 ani, din comuna Hârtop, a condus autoturismul pe strada Ana Ipătescu din municipiul Suceava şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj.

Un tânăr de 22 ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul omologat taxi, pe b-dul 1 Decembrie 1918 din Suceava şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.