Pilele electrice sunt folosite la îngrijirea unghiilor și pregătirea lor pentru o manichiură spectaculoasă. Modelele profesioniste sunt folosite în saloanele de manichiură de către nail artiști pentru îndepărtarea gelurilor, ojelor semipermanente, îndepărtarea și curățarea cuticulelor, modelarea unghiilor, precum și pentru reducerea calusurilor.

 

Ce tipuri de pile și freze electrice pentru unghii se regăsesc pe piață?

 

Create pentru a fi folosite atât în saloanele profesionale, cât și în confortul propriei case, pilele electrice au un singur rol: acela de a realiza o manichiură impecabilă. O pilă electrică va scădea cu mult timpii de realizare a unei manichiuri, tocmai de aceea sunt așa de îndrăgite și folosite de toată lumea.

 

Pile electrice portabile: acestea funcționează pe bază de baterii și reușesc să atingă viteze de până la 35.000 de rotații pe minut. Cu șase capete ușor de schimbat și o viteză reglabilă, acest tip de pilă este extrem de ușor de folosit și practic totodată.

 

Pile electrice reîncărcabile: pilele reîncărcabile nu au fir, sunt ușor de utilizat, vin însoțite de accesoriile necesare pentru o manichiură completă, sunt confortabile și sunt ușor de transportat în geantă, pentru a putea fi folosite în orice moment. 

 

Pile electrice cu pedale: regăsite în variante de 10, 35, 45, 50, 65, 100 sau 120 de wați, aceste pile sunt de obicei folosite în saloanele profesionale. Beneficiază de reglarea vitezei, ajungând până la 40.000 rotații pe minut și sunt ideale pentru unghiile acrilice sau cu gel. 

 

Cu o interfață prietenoasă, ușor de folosit, schimbarea rapidă a capetelor, un nivel de zgomot redus în timpul funcționării, buton pentru schimbarea sensului de rotație a micromotorului stânga-dreapta, precum și funcția de aspirare a prafului, întâlnită pe unele modele, pilele electrice devin un accesoriu indispensabil în cadrul unui salon pentru realizarea în timp util a unor manichiuri impecabile. Pentru a veni în ajutorul tuturor, gama mare de modele disponibile pe https://www.savyprofessional.ro/pile-freze-electrice-unghii va reuși să îndeplinească chiar și cele mai aprigi cerințe, atât în materie de design, cât și în materie de funcționalități și dotări.  

 

Cum să alegi o pilă electrică pentru unghii? 

 

O pilă electrică trebuie aleasă cu grijă, ținând cont de mai multe caracteristici, în funcție de nevoile de folosință. 

 

Puterea electrică a pilei trebuie să fie mai mare de 30W pentru a-și putea îndeplini satisfăcător scopul. În cazul în care se dorește o pilă electrică pentru folosință proprie, atunci probabil una cu o putere sub 30W poate corespunde cerințelor. Însă, de regulă, cu cât are un număr mai mare de wați, cu atât pila electrică va fi mai puternică și folositoare.

 

Viteza de rotație este și ea deosebit de importantă și diferă în funcție de folosință. Pentru unghiile naturale, o pilă cu 15.000-20.000 de rotații pe minut este o alegere potrivită. În cazul unghiilor acrilice sau cu gel, sunt necesare peste 25.000 de rotații pentru a putea curăța și modela gelul. 

 

Pilele electrice deseori vibrează destul de neplăcut atunci când sunt folosite și pot cauza răni atât clientului, cât și stilistului. Pentru a putea fi folosită întreaga zi și pentru a nu cauza probleme nail artistului, se recomandă o pilă electrică cu vibrații scăzute. 

 

Designul este un alt criteriu de luat în considerare, și deși nu este foarte important, pentru că mai presus de toate sunt capacitatea de rotații pe minut și puterea electrică cât mai mare, unele persoane țin cont și de design și își doresc ca pila lor să fie estetic frumoasă. 

 

Sunt dăunătoare pilele electrice pentru unghii? 

 

Există la nivel mondial un mit conform căruia gelul UV, oja semipermanentă, dar și pilele electrice sunt dăunătoare pentru unghii. Răspunsul oferit de nail artiști este la unison: cu siguranță NU! În fond, orice tip de ojă, produse de curățare, detergenți, produse cosmetice, dar și multe altele, sunt dăunătoare dacă nu sunt folosite sau utilizate în mod corespunzător. 

 

Pentru a evita deteriorarea unghiilor, pilele electrice trebuie folosite în mod corect. Dacă se folosește combinația corectă de biți pentru unghii și viteza de rotație corespunzătoare, unghia nu va fi afectată. Spre exemplu, pentru pregătirea patului unghial pentru lacul cu gel, se vor folosi produse și rotații diferite față de îndepărtarea stratului de gel întărit. 

 

Cum să folosești pila electrică pentru a evita rănirea patului unghial? 

 

Cu siguranță entuziasmul debordant atunci când este achiziționată o nouă pilă electrică, îi împinge pe foarte mulți dintre noi să se grăbească să o folosească. Însă, înainte de a te apuca să-ți cureți oja și să îngrijești unghiile, trebuie citite cu atenție instrucțiunile de utilizare pentru a preveni rănirea accidentală prin curentare și pentru a folosi pila în mod corespunzător.

 

Odată citite instrucțiunile și instalată pila electrică, se poate trece la folosirea ei pe unghii. Pentru zona cuticulelor și îndepărtarea luciului unghiei, se folosește o viteză mai mică iar pentru modelarea gelului sau îndepărtarea lui, se recomandă folosirea unei viteze mari. 

 

Trebuie ținut cont și de biți folosiți pe unghie, deoarece fiecare model are o întrebuințare aparte. Spre exemplu, bitul cilindric mic este potrivit a fi folosit pe suprafața unghiilor, cel cu striații se folosește pentru scurtarea și îndepărtarea unghiilor false, bitul ascuțit este ideal pentru vârful unghiilor, cel oval pentru laterale, iar cel conic este perfect pentru cuticule. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.