Comitetul județean pentru Situații de Urgență Suceava a organizat joi, 25 februarie, un exercițiu pentru punerea în aplicare a Planului de Urgenţă Externă al obiectivului, precum şi a Planului Roşu de Intervenţie, pentru fabrica EGGER din Rădăuți.

IMG_1402Scenariul exercițiului s-a concentrat pe salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de un accident tehnologic major, în care sunt implicate substanţe periculoase, urmat de un incendiu la instalația de adezivi din incinta amplasamentului.  Acțiunile planificate s-au desfășurat conform așteptărilor și au fost îndeplinite obiectivele privind aplicarea planurilor de urgențe și intervenții, precum și cele privind verificarea modului de colaborare cu alte structuri și cele ale operatorului economic.

În cadrul exerciţiului au fost puse în aplicare mai multe situații tactice precum propagarea unui incendiu la depozitul de material lemnos aparţinând fabricii de PAL, degajarea unei cantităţi de metanol în atmosferă şi formarea unui nor toxic, dar și un accident rutier grav, între un autotren încărcat cu produse finite şi un autoturism

Exercițiul menționat a fost primul din anul 2016 organizat de către I.S.U. Bucovina și a fost unul dintre cele mai importante de până acum. Reprezentanții companiei EGGER s-au declarat foarte mulțumiți de punerea în aplicare a exercițiului și au menționat că sistemele ultra-moderne de protecție a instalațiilor precum și cele stingere a incendiilor au funcționat perfect. De asemenea, angajații EGGER instruiți special pentru intervenții în situații de urgență au reacționat cu promptitudine și profesionalism.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.